Gratis bezorgen en retourneren vanaf € 75,00 NL/BE/DE

Waarom is linnen beddengoed zo duurzaam?

Waarom is linnen beddengoed duurzaam?

Waarom is linnen zo duurzaam?

Linnen beddengoed is de meest duurzame keuze die je kunt maken. Maar waarom is linnen dan zo duurzaam in vergelijking tot andere textielsoorten? De duurzaamheid begint al op het moment dat de vlasplant waar linnen van gemaakt wordt, gezaaid wordt.

Weinig water, geen pesticiden

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. De vlasplant groeit in de kustgebieden in Nederland, België en Frankrijk. Een bescheiden plantje met een lief paars bloempje. De vlasplant heeft weinig water nodig. En heeft zeker geen extra water nodig zoals een katoenplant. Ook houdt de vlasplant niet van pesticiden en heeft het ook niet nodig. De zijn de eerste 2 redenen waarom linnen zo duurzaam is.

Geen bomen kappen, geen restafval

De impact op het milieu om linnen te kunnen maken is laag. Er worden geen bomen gekapt zoals dit bijvoorbeeld voor Tencel en lyocell wel gebeurd. Dit wordt gemaakt van Eucalyptus bomen die in Australië en Afrika groeien. De vlasplant is een gewas dat na 100 dagen geoogst wordt en daarna volledig verwerkt wordt tot linnen. Alleen van de zaden wordt olie gemaakt. Echt de hele plant wordt gebruikt.

Geen schadelijke chemicaliën

Het proces van vlasplant naar linnen is een milieuvriendelijk proces. Hiervoor zijn geen schadelijke chemicaliën nodig. Het proces is alleen arbeidsintensief, dit maakt o.a. dat linnen duurder is dan andere textielsoorten.

Het dagelijks gebruik en onderhoud

Linnen is een natuurproduct dat sterk is maar ook met zorg behandeld moet worden. Wassen (met een mild wasmiddel) op een lage temperatuur 30-40 graden Celsius is de max. Droog het buiten aan de waslijn of op een lage temperatuur in de droogtrommel. Zowel met het wassen en het drogen wordt er energie bespaard.

Duurzame keuze

Zo zie je dat in iedere fase van plantje tot gebruik, linnen een duurzame keuze is. Een luxe stof met vele unieke eigenschappen (zie pagina voordelen linnen) waardoor je ook veel beter kunt slapen.
Voor het linnen beddengoed van ons eigen merk Casa Homefashion zijn wij op zoek gegaan naar de beste leverancier die aan een paar voorwaarden moest voldoen. Gecertificeerd linnen, respect voor de natuur, dier en mens. En de kwaliteit linnen die wij voor ogen hebben. Deze leverancier hebben we gevonden in Portugal. Ons linnen beddengoed wordt gemaakt van linnen met een Oeko-Tex Standard® en Premium Linen fiber® certificaat. Het is 100% linnen, zowel boven- als onderzijde. De mensen die het maken werken onder goede omstandigheden en worden eerlijk betaald.

Ontdek onze collectie duurzaam linnen beddengoed

Inschrijven nieuwsbrief

Geen spamgarantie.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.