Gratis bezorgen en retourneren vanaf € 75,00 NL/BE/DE

Wasadvies linnen beddengoed

Wasvoorschriften linnen beddengoed | Casa Comodohoe-was-je-linnen-beddengoed

Eenvoudig en duurzaam

Hoe kun je het beste je linnen beddengoed wassen?

Het wassen van je linnen beddengoed zoals je dekbedovertrekken en kussenslopen is niet moeilijk, je moet gewoon even een paar dingen weten!

Wasvoorschriften

Wassen

Linnen beddengoed mag nooit te heet gewassen worden, was het op maximaal 30 of 40 graden Celsius. Gebruik een mild wasmiddel zonder chloor- en bleek houdende middelen (veroorzaken vlekken en verkleuringen).
Krachtige wasmiddelen* kunnen de vezels en de kleur van het linnen (maar ook van andere textielsoorten) aantasten en zijn niet gunstig voor de levensduur van textiel.
Overlaad je wasmachine niet anders kunnen de vezels breken. Scheid lichte en donkere kleuren van elkaar, was je linnen beddengoed apart van je andere wasgoed zoals wol, polyester of katoen. De vezels van deze stoffen kunnen zich vermengen met de natuurlijke vezel van het linnen. Dit komt de zachtheid en de puurheid van het linnen niet ten goede.
* Krachtige wasmiddelen zijn bijvoorbeeld Robijn of Ariël. Deze wasmiddelen zijn niet mild genoeg voor linnen.

Drogen

Het is het beste om het beddengoed in de buitenlucht te laten drogen. Maar wij begrijpen heel goed dat dit niet (altijd) gaat. Of je hebt de ruimte niet of het regent gewoon… :-). Om het linnen lekker zacht te krijgen, adviseren wij je om het dekbedovertrek nog even 10 minuten in de droogtrommel te drogen op een lage temperatuur.

Drogen in een droogtrommel mag ook, het linnen is daardoor wel meer onderhevig aan slijtage. Droog het apart van de andere was (zoals katoen e.d.) op een lage temperatuur. En je hebt ’s avonds weer een heerlijk fris zacht bed.

Strijken van je linnen beddengoed is niet nodig en raden wij ook niet aan. Wil je het toch strijken, strijk het altijd binnenste buiten. Persen van het linnen is niet toegestaan door de hoge temperaturen (vocht en hitte).

Na iedere wasbeurt wordt je linnen zachter en mooier

Nog een paar weetjes:

Gebruik je ‘s nachts nachtcrème, bodylotion of een andere crème. Zorg ervoor dat dit goed ingetrokken is, dit kan het linnen aantasten en/of laten verkleuren. Witte vlekken kunnen bijvoorbeeld ontstaan door het gebruik van crèmes die gebruikt worden bij een acnebehandeling.

Heb je een linnen hoeslaken? Dan raden we om een set te hebben zodat je ze kunt afwisselen. Een hoeslaken slijt sneller doordat er meer wrijving is omdat je ‘s nacht toch zeker altijd een aantal keren omdraait. Door het af te wisselen verleng je de levensduur van je hoeslaken. Dit geldt ook voor je dekbedovertrek en kussenslopen.

Ben je op zoek naar een linnen dekbedovertrek?

De collectie van Casa Comodo bestaat uit een kleurrijke collectie van linnen dekbedovertrekken, spreien, hoeslakens en kussenslopen.

Het merk Casa Comodo staat voor:
100% linnen zowel de boven- als de onderzijde
Duurzaam linnen uit Europa
Plasticvrij verpakt
Al onze prijzen zijn inclusief één of twee kussenslopen.

Lees hier meer informatie over ons merk Casa Comodo

Inschrijven nieuwsbrief

Geen spamgarantie.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.