Gratis bezorgen en retourneren vanaf € 75,00 NL/BE/DE

Veel gestelde vragen over linnen beddengoed

Veel gestelde vragen over linnen

De 10 meest gestelde vragen over linnen

Waarom is linnen duurder?

Ondanks dat linnen wereldwijd wordt gebruikt, blijft het een luxe en exclusieve stof. Het proces om linnen te produceren is langer en arbeidsintensiever waardoor de kosten voor het stof hoger liggen dan andere textielsoorten.

Is linnen duurzaam?

Linnen is het meest duurzame textielsoort ter wereld! De vlasplant waar linnen van gemaakt wordt, heeft maar weinig water nodig om te groeien en geen pesticiden. De gehele plant wordt gebruikt om linnen van te maken. Er wordt niets weggegooid. Er zijn heel weinig chemicaliën nodig om het stof te kunnen produceren. Door de sterke natuurlijke vezel van het stof, blijft het jarenlang mooi en zacht. Je hebt heel lang plezier en je doet niet mee aan de wegwerpcultuur.

Waarom linnen beddengoed?

Linnen beddengoed is in ieder seizoen geweldig! Het voelt warm aan in de winter en koel in de zomer. Het neemt veel vocht op, fijn als je ’s nachts transpireert. Het bevat geen huisstofmijt, fijn als je een allergie hebt. En het is heerlijk zacht maar door de natuurlijke vezel niet te glad maar comfortabel.

Veel gestelde vragen over linnen

Waarom zou ik voor linnen kiezen i.p.v. katoen?

Linnen heeft ten opzichte van katoen een aantal voordelen. Het stof is gemaakt van een natuurlijke vezel, het is sterker dan katoen. Linnen kan ook veel meer vocht absorberen zonder zelf vochtig te worden, bevat geen huisstofmijt en is het meest milieuvriendelijkste textielsoort ter wereld.

Kun je linnen makkelijk wassen?

Linnen is eigenlijk heel makkelijk in onderhoud. Je wast het op 40 graden, je droogt het in de droogtrommel op een lage temperatuur en strijken van het beddengoed is niet nodig. Gebruik alleen geen agressieve wasmiddelen of bleekmiddelen. Heet wassen? Nee, niet doen en het is niet nodig (geen huisstofmijt) en de vezels kunnen breken wat het stof niet ten goede komt.

Welk wasmiddel kan ik het beste gebruiken?

Gebruik geen chloor- of bleekhoudende wasmiddelen.Gebruik een mild wasmiddel zo houdt je de kleuren en het stof mooi. Krachtige wasmiddelen komen het stof niet ten goede.Het linnen slijt dan harder en er kunnen witte puntjes in het stof ontstaan als dit krachtige wasmiddel niet goed wordt uitgespoeld.

Krimpt linnen?

De eerste paar keer dat je linnen wast kan het een beetje krimpen. Al onze linnen producten zijn al pre-washed waardoor het krimpen echt tot een minimum beperkt wordt. Was het op 40 graden.

Is linnen zacht?

Linnen is van nature een ‘harde’ stof. In het gehele productieproces wordt het stof speciaal behandeld waardoor het zacht wordt. Het wordt niet alleen zacht, het zorgt er ook voor dat het later niet gaat krimpen.

Is linnen fijn als je ’s nachts veel transpireert?

Als je veel transpireert is linnen een aanrader. Linnen kan veel vocht opnemen zonder zelf vochtig te worden. Je beddengoed blijft fris en je slaapt zoveel beter.

Is linnen hypoallergeen?

Ja, linnen is hypoallergeen. Huisstofmijt gedijt niet in linnen, het is daarom een hele geschikte stof voor mensen en kinderen met een allergie.

Is linnen in ieder seizoen fijn om onder te slapen?

Linnen is geschikt voor ieder seizoen. In de zomer voelt het koel en luchtig aan. In de winter voelt het juist warm aan. Linnen kan warmte afgeven maar het ook vasthouden. Daardoor blijft je lichaam altijd op de juiste temperatuur en val je snel in slaap.

Linnen beddengoed Casa Homefashion | Harmony of nature

Casa Comodo is gespecialiseerd in linnen beddengoed. De collectie Casa Homefashion bestaat uit dekbedovertrek (sets), hoeslakens, losse kussenslopen en spreien. Casa Comodo staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij verkopen alleen Europees linnen dat op een duurzame wijze is gemaakt. Het beddengoed is altijd 100% linnen, zowel de boven- als de onderzijde. Het is nooit een mix met bijvoorbeeld katoen. Want als je kiest voor linnen, dan kies je toch ook voor de mooie eigenschappen van het stof.

Casa Comodo biedt premium kwaliteit linnen voor de mooiste prijs. Duurzaam gemaakt in Europa, vrij van schadelijke chemicaliën en pesticiden en 100% plastic vrij verpakt en verstuurd.

beige linnen sprei
linnen sprei terracotta
webshop linnen spreien
Inschrijven nieuwsbrief

Geen spamgarantie.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.